Heerlijk hè, weekend. Voor het eerst sinds weken hadden wij niet al te veel gepland op zaterdag en dus maakten wij eerst maar eens van de gelegenheid gebruik; we deden een ochtend niets. Nouja, we hingen in bed, aten ontbijt in bed (hallo kruimels), keken tv en douchten lekker lang. De man deed zelfs een poging tot uitslapen.

Deze week kwam de brandweer wél naar het City Centrum in het kader van de Veldhoven 112 dag, dus daar gingen we naar toe. Daarover later meer.

Nadat we de brandweer (en andere hulpdiensten) hadden bewonderd én de kleuterzoon brandweerman Sam een hand had gegeven, deden we gezellig met zijn vieren boodschappen. Op zaterdagmiddag, yeah right. Het was natuurlijk loeidruk in de supermarkt en met name de peuterdochter was er intussen wel klaar mee. Maar goed, we scoorden de boodschappen en niet onbelangrijk, de man deed inkopen voor een heerlijk diner en toetje. Ook daarover later meer!

Rond half vijf gingen we maar weer eens naar huis en daar bleek dat we weer eens lekker in de bocht waren. De man stak zijn sleutel in het slot maar kreeg de deur niet open. Nu heeft het slot al eens eerder kuren gehad, dus in eerste instantie dachten we dat er weer zoiets aan de hand was. Ik had het nummer van de slotenmaker al in mijn hand.

Bij nadere analyse bleek echter dat iemand van ons een sleutel aan de binnenkant van de deur had laten zitten. Dan gaat ie niet meer open… En hoewel ik de man vrij enthousiast de schuld heb gegeven, is het uiteraard goed denkbaar dat mijn zwangere, steeds verstrooider wordende brein er debet aan is. In ieder geval heb ik bij vertrek nog naar mijn sleutels lopen zoeken, die dus gewoon in de deur zaten…

Na wat gepor met een stok door de brievenbus kreeg ik gelukkig een helder moment. Ook wel eens leuk. We konden ook de balkondeur gebruiken, we hadden immers een sleutel. En dus klom de man buitengewoon stoer en met gevaar voor eigen leven via de kliko’s en een keukentrapje op het balkon. Tot mijn spijt maakte ik geen foto’s, ik was druk met het vasthouden van de klimattributen. 

We leerden een les; het is best te doen om op het balkon te klimmen. En we moeten er nog beter op letten geen sleutels meer in sloten achter te laten.

Zijn wij de enige die dit soort strapatsen aan de hand hebben?