Halverwege!

Nouja, bijna dan. Het door de normale mensen twintigwekenecho-echo genoemde onderzoek vindt tegenwoordig in principe plaats bij negentien weken zwangerschap namelijk. De man en ik mochten ons op woensdagochtend melden voor dit structureel echoscopisch onderzoek.

Ik was ergens wel een beetje nerveus voor deze echo. We deden geen dingen als nekplooimetingen rond de twaalf weken van de zwangerschap en daarmee was dit de eerste keer dat we ‘echt’ naar t gupje gingen kijken. Best spannend.

Dus vertrokken we net iets te laat naar één van de locaties van Diagnostiek voor U*, die net iets verder fietsen was dan ik had ingeschat. Gelukkig was de man mee en kon ik nog een beetje aan hem hangen, maar desondanks kwamen we strak op tijd en ik een beetje buiten adem aan.

Vervolgens duurde het even voor we langs de balie kwamen, ik ging namelijk niet akkoord met uitwisseling van mijn gegevens. Dat bleek onorthodox, de beste dame moest even uitzoeken hoe ze dat in moest voeren, wat mij dan weer verbaasde maar dat terzijde.

Toen de echo, voor zover de echoscopiste kon zien WAS ALLES HELEMAAL GOED! Ik vond het vooral heel schattig om ons kindje gezellig rond te zien spartelen en de man en ik zweefden na het hele spektakel zeer gelukkig weer naar buiten. We sloten af met een gezellig kopje koffie. Op naar de tweede helft van de zwangerschap. 

*Over die toko moet me toch even iets van het hart. Zo’n twintigwekenecho is een vrij specialistische echo en kan niet zomaar door iedereen worden uitgevoerd. Hier in Eindhoven word ja als zwangere in de eerste lijn (bij de verloskundige dus) standaard doorgestuurd naar DVU, waarmee die dus een soort van monopoliepositie hebben.

Daar maken ze, wat mij betreft, op zeer onsympathieke wijze misbruik van. Een paar weken geleden ontving ik namelijk een brief. Bij de echo konden gezellige plaatjes op een USB-sticker worden gezet. Of ik daar even vijf euro voor wilde betalen. Ik vind dat dus schandalige geldklopperij. Zo’n stickje kost in het slechtste geval een euro, en voor die echo zullen ze toch een flink bedrag kunnen declareren. De foto bij dit stukje komt daarom van Echo Eindhoven en is niet van onze baby.

6 Comment

 1. HANNAH says: Beantwoorden

  Een heel fijn bericht!

 2. Sanne says: Beantwoorden

  Fijn dat alles goed was!

  En dat stickje is inderdaad schandalig. Voorheen kreeg je gewoon een cdtje mee. Wij hadden dus wel voor de usb gekozen met het idee dat je die altijd nog kunt hergebruiken. Blijken die stickjes de fantastische opslagcapaciteit van 256 MB (!!!) te hebben. Volgens mij is het hun manier om van een hele grote miskoop van tien jaar geleden af te komen. Dieptriest 🙁

  Maar hé, jullie ukkepuk is zover ze kunnen zien gezond en dat is goed nieuws! Succes met de tweede helft!

 3. linda van zutphen says: Beantwoorden

  Ik heb in 2013 ook een 20wekenecho daar gehad en kan me toch niet herinneren dat we voor die usb moesten betalen! Raar zeg 🙁
  Maar het belangrijkste is dat alles in orde is met de kleine gup!

 4. Shirley says: Beantwoorden

  Kan nog erger. Wij kregen geen uitdraai van foto’s mee omdat het een medische 20 weken echo was. Mochten ook geen foto’s maken ;). Fijn dat alles goed is met jullie kindje. Dat is het aller belangrijkste.

  1. Bianca says: Beantwoorden

   Lekker stom… Jouw kind toch? ?

 5. […] paar weken geleden was de zwangerschap zo’n beetje halverwege en werd het tijd voor de 20wekenecho. Tot mijn grote vreugde bleek alles goed met onze mini. We […]

Geef een reactie