De peuterdochter heeft iets nieuws ontdekt. ‘Hupsje Nooitjanoeg kijken’ zegt ze zelf. Ze doelt daarmee op het spelen van spelletje Shapes & Colors van My very hungry caterpillar.

De man installeerde een paar spelletjes van deze welbekende rups op de iPad toen we afgelopen jaar ontdekten dat de kleuterzoon in de rupsenklas terecht zou gaan komen. Gewoon om hem een beetje te enthousiasmeren voor het rupsconcept. Hij vond de spelletjes opzich grappig, maar echt heel veel interesse heeft hij er nooit in gehad.

Dat laatste geldt dus niet voor de peuterdochter. Ze kan zich verrassend lang vermaken met het spelletje waarbij het de bedoeling is dat ze kleuren en vormen naar de juiste plekken stuurt. En eerlijk gezegd ben ik ook wel een beetje verbaasd over hoe goed ze er mee uit de voeten kan. Ze klikt en swiped alsof ze nooit anders gedaan heeft.

Het allergrappigst vind ik nog wel het commentaar dat ze er zelf bij levert: ‘deze hier, die daar, nee die niet!’, ‘dat heb ik goed gedaan hè?’  en ‘deurtje open, rupsje naar binnen’.

Wellicht ga ik binnenkort maar eens kijken naar een uitbreiding van het spelletjesarsenaal. Wie weet steekt ze er ook nog wat van op. Nog leuke suggesties?