Het is me gelukt. Ik heb de film Vaiana met succes doorgedrukt en zowel de kleuterzoon als peuterdochter kijken er met veel plezier naar. Ze zijn vervolgens weinig origineel als het op de rollenverdeling bij het naspelen aankomt.

De kleuterzoon is meestal Maui en de peuterdochter Vaiana. Soms zijn ze beide het lavamonster, dan krijgen de babydochter en ik wat andere rollen toebedeeld.

Vaiana heeft lange, doorgaans loshangende haren en ze draagt er geregeld een bloem in. De peuterdochter vindt dat prachtig en wil hetzelfde. Nu vind ik helemaal loshangend haar niet handig, maar deels moet best kunnen.

Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om naar de kapper te gaan. De punten aan het eind van de haren waren me een doorn in het oog. Dus legde ik uit dat haren nog mooier zijn als ze af en toe eens geknipt worden. Eenmaal geknipt gingen we naar de Hema om een bloem te zoeken.

Er was volop keuze en na wat wikken en wegen koos de peuterdochter een mooi exemplaar. Natuurlijk moest de bloem meteen op haar hoofd en het resultaat bewonderd.

Wat een mooi, stralend meisje. Zeg ik als volstrekt bevooroordeelde moeder. Ze is er helemaal gelukkig mee, en ik dus ook!