Het mysterie – continued

Op deze tweede dag van het mysteryweekend gingen we doen waar we in feite voor kwamen. Naast het station van Schaerbeek ligt het trainhostel waar we slapen, het stationsgebouw van Schearbeek zelf is een paar jaar geleden omgebouwd naar Train World. De Belgische equivalent van het bij ons populaire Spoorwegmuseum. If I may say so.

In Train World is momenteel een tentoonstelling van Lego en dat had de man dan weer geïnspireerd tot juist deze locatie. Lego in een treinmuseum, wat wil een mens nog meer.

Zo togen wij na het ontbijt richting museum, wat maximaal twee minuten lopen is. De entree viel alleszins mee, kinderen onder de zes hoeven nog niet te betalen en de kaartjes zijn niet heel duur. Meteen in de eerste ruimte kon er gelego’d worden en waren we zeker een half uur zoet.

Vervolgens gingen we treinen kijken. Het museum is aanzienlijk meer gericht op informatie geven en tentoonstellen dan haar zusje in Utrecht, voor de informatiehonger van de groepdriezoon heerlijk. De Lego-speurtocht die door het museum is uitgezet hield het ook voor de kleuterdochter boeiend.

Het Lego-deel viel me eerlijk gezegd verder een beetje tegen. Er waren een paar, niet heel bijzondere, treinbaanmaquettes opgesteld. Het meest boeiende daarvan was misschien wel de beveiligingsman die er bij stond. De beste kerel was schijnbaar nogal fier én zuinig op de Lego en liet de wat al te enthousiaste jonge toeschouwertjes op niet mis te verstane wijze weten dat hij ze in de gaten hield*.

Dat mocht de pret zeker niet drukken want het museum was meer dan de moeite waard. Na een halve dag treinen kijken werd het tijd voor iets anders. De kindjes wilden graag even rustig kleuren (inspiratie genoeg) en dus gingen we terug naar het hotel.

Spelende meisjes

Tegen etenstijd gingen we weer op pad. Op zoek naar friet. Ik bedoel, je bent in België of niet. We aten heerlijke frietjes en hamburger en liepen op initiatief van de groepdriezoon terug naar ons hotel. Dat was een wandeling van een kilometer of vier. Best dapper dat hij dat hij dat wilde.

* Tot mijn verbazing bleven onze guppen tamelijk netjes achter de afscherming. Ik weet niet zeker of ik aardig was gebleven als mijn kinderen op deze manier behandeld werden.

Geef een reactie