Mysterietoerist

De laatste dag van ons mysteryweekend brachten we door zoals vele toeristen dat met ons doen. We verkenden de binnenstad van Brussel.

Na het ontbijt in het TrainHostel raapten we de spullen weer bij elkaar en namen de trein naar Brussel zuid (of midi in het Frans, zelf zou ik dat niet zo vertaald hebben, maar ik sta dan ook niet bekend om mijn talenknobbel). Na enig zoeken vonden we daar de bagagekluizen die we na nog meer zoeken konden voorzien van kleingeld*.

Het grote toerist spelen kon beginnen. We bekeken het grote plein, zochten het bekende Manneke Pis op, aten een wafel en keken op verzoek van de groepdriezoon in verschillende kerken en de kathedraal.

Het Manneke Pis zorgde uiteraard voor grote hilariteit bij de oudste twee. Janneke Pis, da’s de meisjesequivalent elders in de stad, bekeken we ook nog, zij viel door de sfeer er omheen echter nogal tegen.

Na een paar uur rondsjouwen hadden we het wel gezien en waren we ook flink afgekoeld. We kochten eten voor in de trein en gingen huiswaarts. Deze keer ‘gewoon’ via Breda.

In de trein vertelde ik het verhaal van Romulus en Remus. Die hadden we namelijk op één van de gebouwen zien staan. Vervolgens werd er een wolf getekend en zo kreeg de dag nog een educatief cultureel tintje ook.

Tegen zessen waren we weer thuis. Wat een tof weekend zo, een heerlijke afsluiting van de kerstvakantie en begin van 2019.

* Ergens onvoorstelbaar dat er niet met een bankpas betaald kon worden, maar allez, het werkte. De automaat at nog wel een twee euromuntstuk op. Daar hebben we onze schouders maar over opgehaald.

Geef een reactie