De man was gaan trainen, de groepvijfzoon bekeek een serie, de kleuterdochter moest naar bed en ik had heel veel zin in een warme douche na een lange dag. Nu wist ik dat het totaal kansloos zou zijn om onder de douche te stappen direct nadat ik mijn jongste spruit in bed zou hebben gelegd. Ik vermoed dat ze dan alsnog eerder onder de douche zou hebben gestaan dan ik.

En aangezien het toch vakantie is, vroeg ik maar of ze mee zou gaan douchen voor ze ging slapen. Daar had mijn kleutermeisje wel oren naar. Heerlijk vindt ze het om in alle warmte met water te spelen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de dag even lekker van me afgespoeld en de kleuterdochter heeft fijn gespeeld. Ze zat bepaald goed in een rollenspel en mijn idee dat ze misschien wel slaperig zou worden van een douche bleek een illusie, maar dat mag de pret niet drukken.

Toen ze dan uiteindelijk wel in bed lag, stapte ik nog even de badkamer in om wat op te ruimen. Ik keek de douche in en zag een heel tafereel staan. Super grappig en ook schattig wat mij betreft. Mede mogelijk gemaakt door Haba en playmobil.