Vorige week verwees ik er stiekem al naar, ik mag een andere functie gaan uitvoeren bij ons op de PG. Waar ik tot nu toe altijd als verpleegkundige actief was binnen één afdeling, ga ik per één november wat overstijgender aan slag.

Ik krijg de rol van hbo-verpleegkundige. Dat vind ik dan meteen ingewikkeld, want ik ben natuurlijk helemaal geen hbo-verpleegkundige. Aan de andere kant ben ik wel universitair opgeleid dus aan het niveau zou het niet mogen liggen. What’s in a name, denk ik dus maar een beetje.

In deze voor mij nieuwe rol mag ik me gaan bezighouden met het ondersteunen van de teams die de zorg verlenen, me gaan richten op kwaliteit van zorg en de verbetering daarvan, ik mag gaan coachen en ben aanspreekpunt, maar ook zaken over wet- en regelgeving gaan aandacht krijgen. Daarnaast sta ik ook gewoon een deel in de zorg. Een prachtige combinatie als je het mij vraagt.

Super veelzijdig dus en ik heb er dan ook veel zin in. En ik ben een beetje zenuwachtig, want ik riep natuurlijk heel stoer dat ik het allemaal wel kan, en dat denk ik ook echt. Alleen nu moet ik het waar gaan zien te maken.

Dus deed ik de afgelopen weken mijn best om informatie op te halen. Wat moet ik echt doen. Wat moet ik echt laten. Wat moet ik weten en waar houd ik rekening mee. Daarbij kreeg ik waardevolle tips over het aangeven van grenzen, het creëren van duidelijkheid, aandacht voor mensen en het al dan niet aantrekken van werkjasjes.

Een hele belangrijke: om half één is er lunch.

De komende maand zal een soort overgangsmaand worden en ik voorzie best wat drukte. Mijn missie is het maken van een plan, wennen aan de situatie en nog veel meer informatie ophalen. Tips zijn van harte welkom!


Afbeelding weer eens via Pexels; het plaatje is denk ik passend, want er moet veel geleerd worden. Met al die zuster stukjes van de laatste tijd zou ik wel bijna overwegen om weer eens zusterfoto’s te laten maken.