Nadat wij eerstejaars viossen vlak voor de feestdagen de eerste toetsen overleefden*, was er een paar weken sprake van relatieve rust. Qua lessen dan, er was intussen natuurlijk wel van alles aan voorbereiding te doen.

Afgelopen week struikelden we vervolgens met zijn allen het eerste blok van het nieuwe jaar in. We begonnen in dit blok met allerlei nieuwe onderwerpen en tegelijkertijd komen er deadlines in zicht want er moet een semester worden afgerond en een wetenschappelijk product worden ingeleverd.

Één van mijn klasgenoten wist het prachtig te vertellen: we zijn nu druk met de CAT, daarna komt de semesterbeoordeling, vervolgens krijgen we de casestudy en de KO-toets** en tegen de tijd dat dat klaar is loop je al weer achter voor de volgende semesterbeoordeling.

We moesten er hartelijk om lachen, waarschijnlijk omdat het zo ontzettend herkenbaar is wat ze schetste. En ook ontzettend waar. En dan was ze nog niet eens volledig want tussendoor moeten de lesblokken worden voorbereid en ik hoorde iets over een presentatie over persoonsgerichtheid.

Het is al met al een hele bult werk met naar mijn idee de komende weken even een tussensprint omdat er een praktijkbeoordeling aan zit te komen.

Gelukkig is het doorgaans allemaal erg interessant en is het werken als vios in de praktijk gewoon hartstikke leuk. Daarmee is het harde werken de moeite waard en struikel ik na de tussensprint weer rustig verder.


* de eerste studiepunten zijn binnen!

** en dan heb ik nog geluk want voor die toets kreeg ik een vrijstelling