Na een paar intensieve dagen met veel reizen, planden we aan het eind van onze trip wat rust in York. Betrekkelijke rust weliswaar, want we waren natuurlijk wel voornemens om de stad te gaan verkennen.

Maar we blijven twee nachten in hetzelfde hotel en dat betekende dat er op vrijdagochtend niet ingepakt en uitgecheckt hoefde te worden. Er stonden ook geen vaste dingen op de planning, wat dan weer ruimte gaf voor een ochtend met badderen, schermen en uitslapen.

Rond half elf zijn we op pad gegaan met als eerste missie een bakker. Na alle Engelse ontbijten leek het mij wel aardig om eens iets onderweg te halen. We waren vervolgens ruim meer geld kwijt omdat ik een veel te dure bakery uitzocht, maar lekker was het wel.

Één van de dingen waar York bekend om staat is het spoorwegmuseum en u snapt, daar moesten we natuurlijk naartoe. Jammer genoeg voor de kleuterdochter was ze niet zo fit vandaag en in het museum zat ik op een bankje met een slapend meisje op schoot. De man keek met de andere twee wel rond in het museum.

Na een uurtje slapen voelde mijn gupje zich weer wat beter en ze speelde zelfs een tijdje in de speelhoek. We maakten van de gelegenheid gebruik om York verder te verkennen. Wat een leuke stad zeg!

Fijne sfeer, leuke winkels, veeeeeeel historie en niet idioot groot. Aan het eind van de middag zijn we even terug gegaan naar het hotel voor even wat slapen/lezen/schermtijd.

Qua diner zochten we een keer iets anders dan het typisch Engelse en we kwamen soort van per ongeluk op een wat alternatieve plek terecht waar Aziatisch streetfood op het menu stond. We hebben er heerlijk gegeten terwijl de weer ingestorte kleuterdochter op mijn schoot lag te slapen. Hopelijk is ze morgen op Coronation day wat beter te pas.