Als ik dan toch schrijf over goede voorbeelden, kan ik net zo goed even doorgaan. Niet geheel toevallig volg ik via de verschillende social media kanalen een heel aantal organisaties betrokken bij de zorg en natuurlijk ook een hele stapel zorgverleners.

Sommige van die zorgverleners krijgen het voor elkaar om naast hun werk in de zorg ook nog een zeer zichtbare ambassadeur voor hun vak te zijn. Ze doen dat op bepaald uiteenlopende wijzen en ik vind dat tof om te volgen.

De afgelopen week kwam een drietal van die zorgambassadeurs extra in het nieuws. Ze werden door NU’91 genomineerd als zijnde kandidaat Opinieleider in de Zorg 2023. Een mooie titel wel en terechte nominaties ook.

Zo brengt Joep als verzorgende in de ouderenzorg zijn vak met de nodige zelfspot op hilarische wijze in beeld. Jennifer en Anita hebben een wat serieuzere toon en zijn beide goede voorbeelden van dames die het verpleegkundig leiderschap zeer goed begrepen hebben. Ze weten hun vak op sprekende wijze in de spotlights te zetten en dat kan de zorg goed gebruiken.

Hoewel NU’91 een beroepsorganisatie is voor alle zorgverleners lijken de genomineerden allemaal uit de verpleegkundige hoek te komen. Ik heb daar zelf weinig bezwaar tegen, maar het zou af kunnen doen aan het gewicht wat aan de titel wordt toegekend.

Ik moet zeggen dat ik werkelijk geen flauw benul heb op wie ik zou willen stemmen. Ik vind alle drie de genomineerden goede opinieleiders en vertegenwoordigers van de zorgmedewerkers. Bovenal vind ik ze allemaal inspirerend én vind ik het mooi dat het schijnbaar iets oplevert om het werken in de zorg actief te promoten.

Dat motiveert dan ook weer een beetje extra om toch vooral af en toe stukjes te blijven tikken. Stemmen kan tot 30 oktober via dit formulier. Ik ben super benieuwd wie er uiteindelijk met de titel opinieleider vandoor gaat.