Het is vast geen mens ontgaan dat er in de zorg sprake is van een schreeuwend personeelstekort. Om daar iets aan te doen zijn er allerlei initiatieven op poten gezet om personeel te werven. Enerzijds erg, want er wordt geld aan uitgegeven wat dus niet aan directe zorg kan worden gespendeerd. Of aan betere salarissen.

Anderzijds, moet er toch iets. Vandaar dat werkgevers hier in Brabant hun krachten bundelden en samenwerkingsverband Transvorm op poten zetten. Best een goed idee denk ik, want het is natuurlijk gewoon handig om groter dan op organisatieniveau te denken in het geval van problemen die overal spelen.

Alweer een tijdje geleden werd ik benaderd door één van de communicatiemedewerkers van Oktober. Vanuit Transvorm zou een campagne gericht op zij-instromers en herintreders worden gestart en wellicht kon ik daar een bijdrage aan leveren. Ik stroomde immers langs de zijkant in een paar jaar geleden.

Nieuwsgierig als ik ben, vond ik dat wel leuk en in eerste instantie zou het gaan om een interview en een foto voor op een website. Ik vermoed dat het idee van de opzet van de campagne nadien behoorlijk is bijgeschaafd want ik hoorde er pas maanden later weer iets van.

Ik kreeg de vraag om wat vragen te beantwoorden en vervolgens of ik mee wilde werken aan het maken van een filmpje. Nu ligt video werkelijk mijlenver buiten mijn comfortzone, maar aan de andere kant lijkt tegenwoordig alles om filmpjes te draaien.

Na wat wikken en wegen heb ik toch maar ingestemd met een filmpje en derhalve kreeg ik woensdagochtend bezoek. Creijn* kwam langs, nam allerlei statieven, lampen, schermen en en een grote camera mee en toverde mijn woonkamer om in een soort mini-studio.

Vrij vlot had ik zittend voor een rood scherm van alles verteld over mijn weg door het zorglandschap en zo mogelijk nog vlotter maakte Creijn er een aardig verhaal van al zeg ik het zelf. Sinds woensdagavond ben ik dan echt onderdeel van de campagne ontdekdezorg, mijn verhaal en de video staan online.

Ergens spannend maar zeker ook wel leuk. Ik ben weer een ervaring rijker.


* Creijn vertelde me dat hij YouTuber is en een belangrijk deel van zijn werkende tijd doorbrengt met het maken van video’s over Pokemon kaarten. Er ging een wereld voor mij open en ik had een goed verhaal voor de meiden die helemaal into de Pokemon zijn op het moment.