Zo’n nieuw jaar voelt toch altijd een beetje als een schone lei, na de terugblik van vorige week inspireert het me om een beetje vooruit te kijken.

We brachten de afgelopen dagen met zijn zessen door in Eindhoven. Opa Ben kwam op zaterdag en draaide zo’n beetje mee in de vakantiemodus hier. Dat bleek, wat mij betreft althans, een fijne manier om het bewogen jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te beginnen.

Op oudejaarsavond bleven de oudste twee kids op, speelden we met Lego, luisterden naar de top 2000 en peinsde ik eens heel voorzichtig over 2024. Het getal alleen al klinkt wel lekker moet ik zeggen.

Ik heb bij een nieuw jaar, net als de halve wereld, altijd de neiging om allerlei goede voornemens te bedenken en mezelf daarmee bepaald onder druk te zetten en ik bedacht me dat het aardig zou zijn om dat nou eens niet te doen.

Als ik vooruitkijk hoop ik op een rustig jaar in de familiesferen. Zonder al te veel bijzonderheden het schooljaar afronden, wat leuke vakanties, samen genieten en samen herinneren.

Meestal heb ik ook allerlei wilde sportplannen, maar deze keer iets gematigder. Ik nam me in oktober al voor om er naar te streven altijd in staat te zijn een tien kilometer te hollen en ik vind dat eigenlijk prima. Verder wil ik vooral in beweging blijven en daar ook lol in hebben.

Qua bloggen deed ik het het afgelopen jaar al rustig aan en ik vrees dat dat zo blijft. Als ik tijd vind, schrijf ik zeker een stukje, maar dagelijks of zelfs wekelijks iets tikken zit er nu gewoon niet in. Ergens in mijn achterhoofd zit de wens om mijn blog weer eens in een nieuw jasje te steken en wie weet komt het er van. We zullen zien.

Waarschijnlijk komende week al gaan we kijken naar een auto en daarmee vallen we van ons autoloze geloof. We hielden het lang vol, maar ik mis inmiddels toch echt wat flexibiliteit. Ik ben erg benieuwd hoe het ons met een auto gaat bevallen. Wordt vervolgd!

Op professioneel gebied draaide 2023 om het worden van verpleegkundig specialist en in 2024 zeker ook nog. Als het gaat zoals ik hoop dat het gaat, komt de afronding over een half jaar dan toch echt in de buurt. In september volgt dan hopelijk de diploma uitreiking en vieren we een feestje. Want wat een reis is die opleiding…

Geen lange lijst met goede voornemens dus, maar desondanks genoeg om naar (voor)uit te kijken. Ik ben al bijna benieuwd naar de terugblik over 2024.

Het pad banen, een beetje bijstellen, wat beschouwen en soms een beetje teruglopen…