Het laatste blog dat ik schreef is inmiddels bijna een half jaar oud. Dat zegt iets over de drukte van de afgelopen maanden en de mentale ruimte die ik ervaarde. Maar goed, hier is weer een schrijfsel dus het zal u niet verbazen dat we op vakantie zijn.

De school van de kids heeft al jaren een extra week vrij in juni. Het schijnt iets te zijn met het opsparen van studiedagen. Mij hoor je er niet over klagen want zo’n week biedt vakantiewise best wat perspectieven.

Op weg naar Straatsburg verbleven we twee jaar geleden eens in een Centerparcs huisje en een paar maanden geleden bedachten we dat we dat nog wel eens konden doen. De man wilde wederom op de fiets, de kids en ik nu liever per auto.

Zo geschiedde… de man vertrok zaterdag per racefiets. Ter voorbereiding hield hij al een week lang zeer secuur een paklijst bij. Dat was handig voor mijn vertrek maandag, want zo hoefde ik alleen de lijst maar te volgen en richting de Vogezen te rijden.

We arriveerden maandagmiddag binnen een uur van elkaar bij Centerparcs ‘les Trois Forêts’. Het slechte weer lieten we achter ons en nu gaan we eens rustig een weekje ontspannen.

We zaten al in de sauna van het huisje, er werd lekker ontbeten, de kids kunnen overal heerlijk spelen, de meiden zaten op een heuse pony, de mannen gingen boogschieten en natuurlijk moest er gezwommen worden.

Ik zal bekennen dat zo’n midweekje op zo’n park ergens wel wat burgerlijk voelt. Op het moment dat het er helemaal vol is, is het daarnaast totaal ongeschikt voor mij wegens veel te druk en veel te veel prikkels.

Het is hier gelukkig zeer rustig en er zijn bijzonder weinig kids ouder dan vier jaar. We vermaken ons hier nog wel een paar dagen!