Meisjeshaar

De dreumesdochter werd geboren met een flinke bos haar. Waar de peuterzoon semi-kaal was, vond ik het bij haar na een week al nodig om haartjes te gaan wassen. Het was toen al zo lang dat er melkresten in terecht kwamen, al snap ik nog steeds niet helemaal hoe dat komt.

Omdat ze vooral lang haar (en schattige krulletjes) in haar nek heeft, hoefden we er tot voor kort vrij weinig aan te doen om de haartjes uit haar ogen te houden. Maar nu haar haar ook voor langer wordt, moet er toch wat mee gebeuren om te voorkomen dat het arme meisje continu haar in ogen en mond heeft.

En dus moeten wij ons als nieuwbakken meisjesouders gaan verdiepen in wat er allemaal kan met van die lange haren. Kortwieken zou natuurlijk kunnen, maar ik vind de krulletjes in haar nek eigenlijk wel schattig, dus daar wachten we nog maar even mee.

Opa en oma kochten vorige week heuse speldjes, en die werken vrij aardig. Het zakt alleen wel een beetje uit, want die dunne haartjes bieden nog weinig houvast. Staartjes of vlechtjes zijn nog niet zo aan de orde, en verder weet ik het niet zo goed eigenlijk.

Wat doe je met die kleinemeisjeshaartjes? Ik sta open voor suggesties!

2 Comment

  1. Hey lieve Bianca!
    Kom je gezellig een x bij je nichtje langs. Ik adviseer je graag over do’s en dont’s. Want als jouw meisje al zo’n lekker koppie heeft, wees er dan zuinig op! Een goede shampoo (Mediceuticals BioClenz bijvb. Is ook heel zuinig in gebruik – en voor de rest vh gezin ook prima te gebruiken) geen Zwitsal!!! Zit vol met lanoline. Een goede voedingsbodem voor berg. En badstof elastiekjes. Dus niet met zo’n ijzeren stukje. (Geeft breekpunten).
    Voor mij weer een inspiratie voor een blog op onze site! Als he meer wilt weten, dan hoor ik het wel! X

    1. Bianca says: Beantwoorden

      Hi Laura! Wat leuk, bericht van een kenner :). We komen graag een keer langs hoor. Ik ben wel benieuwd naar de tips over kinderharen. Zwitsal hier sowieso niet, meestal alleen water en als er shampoo nodig is weleda. Glijden die badstof elastiekjes niet erg uit? Liefs!

Geef een reactie