Mystery weekend

Een paar weken geleden kreeg ik de opdracht om komend weekend vrij te houden. De man heeft bedacht dat we met het gezin een weekend weg gaan, en u begrijpt, dat soort initiatieven juich ik van harte toe. Er is nu wel één dingetje; ik weet dát we gaan, maar wát we gaan doen wil de man vooralsnog niet delen. Want dan is het geen verrassing meer…

Superleuk natuurlijk. En ook wel een beetje lastig hoor, zo vind ik. Het is wel een lesje in loslaten zeg maar. Is het ver reizen? Vind ik het wel leuk? Vinden de kindjes het wel leuk? Ik bedoel, we gaan vast niet bungeejumpen of ons een weekend bezatten, maar verder heb ik dus ook echt geen idee. Misschien blijven we wel een weekend ‘all-inclusive’ thuis, oppert de man net. Maar dat kan ik me dan weer niet voorstellen. 

Ik begin inmiddels steeds nieuwsgieriger te worden. Er zijn een paar hints:

 • We vertrekken vanaf een station hier ongeveer twee uur vandaan.
 • Qua bagage nemen we alleen een rugzak mee. Dat betekent voor de man en mij alleen sokken en ondergoed.
 • De kinderwagen gaat wel mee. 
 • Ik moet ook paspoorten inpakken (maar dat kan natuurlijk een afleidingsmanoeuvre zijn). 
 • Ik mag wel gympen dragen, maar toen ik vroeg of ik een buitensportbroek aan kon, keek de man bedenkelijk.

Wie denkt er mee? Als er veel reacties komen laat de man wellicht nog meer los. Daarbij is het handig om op te merken dat hij geen Facebook heeft (don’t ask). Reageren onder dit bericht is daarom het handigst.

To be continued… ?

9 Comment

 1. HANNAH says: Beantwoorden

  Leuk leuk, leuk!

 2. Geen idee! Ik weet alleen dat ik de truc met de paspoorten (die dus helemaal niet nodig waren) ook eens gebruikt heb.. haha! Veel plezier!

 3. Madelon says: Beantwoorden

  Spannend!!! Ik heb geen idee wat het zou kunnen zijn……de grens over naar Duitsland of Belgie misschien?

  1. Bianca says: Beantwoorden

   In verband met de bereikbaarheid gok ik op een stad, we zijn immers autoloos. Duitsland en België kunnen allebei…

 4. Huy says: Beantwoorden

  All inclusive thuis, haha. Maar jullie vertrekken van een station twee uur van thuis? Dat klinkt in ieder geval als carnaval ontvluchten :). Misschien kan JMK de kompas richting geven of een deel van de coördinaten in de vorm van een geocaching spel. Spannnend :).

  1. Joris says: Beantwoorden

   Dit (het hinten van een kompasrichting) vind ik een tof idee: ik zal woensdagnacht een denkbeeldige lijn over de wereldbol geven waarop onze eindbestemming ligt!

   1. Huy says: Beantwoorden

    Haha, cool, een lijntje door Mozambique?

 5. Joris says: Beantwoorden

  “Qua bagage nemen we alleen een rugzak mee. Dat betekent voor de man en mij alleen sokken en ondergoed.” Inmiddels heb ik een sherpa bereid gevonden onze koffer te sjouwen; en hoewel ik de betreffende ‘sherpa’ niet ken – geen sherpa’s ken, vervalt hiermee de restrictie alleen sokken en ondergoed.
  Ik verwacht dus tenminste een galajurk bij de bagage, haha.

 6. […] Mystery weekend […]

Geef een reactie