En zo stonden wij gisterochtend opeens in Newcastle upon Tyne. Ik had uiteraard wel eens van die stad gehoord, maar moest even opzoeken waar het precies ligt. Ook ontdekte ik dat de Tyne de rivier is die door de stad loopt. Verder leerde ik dat de stad vernoemd is naar het kasteel dat in 1080 werd gebouwd en dat het een prima stad is om eens te gaan verkennen.

We zijn de dag begonnen met een kijkje bij het kasteel. Daar kun je ook in, maar we besloten dat dat later op de dag ook nog kon, als we tijd over zouden hebben. Vervolgens liepen we langs de zogenaamde quayside (langs de rivier), over de millennium bridge naar het BALTIC museum.

Leuk in Newcastle is dat veel van de musea gratis toegankelijk zijn. Zo ook het BALTIC museum. Het enige nadeel daaraan is dat je er zo’n beetje doodgegooid wordt met de vraag om donaties, maar het voordeel is natuurlijk dat je er even kunt gaan kijken. Dat kwam ons niet slecht uit, want echt lekker was het weer niet en in het BALTIC bleek een leuke speelplek voor de kindjes. Verder keken we ook nog kort naar moderne kunst, dat is nog altijd niet mijn ding. We genoten ook van prachtig uitzicht over de stad.

Na het museum wandelden we verder door de stad. Newcastle leent zich uitstekend voor een dagje winkelen. We bekeken de Grainger market en kochten een scone en ook salt en vinegar chips. Het is mij onduidelijk waarom dat nou niet gewoon bij ons te koop is.

Het laatste uur van onze dag brachten we door in het Discovery museum. Ze hadden hier in ieder geval lekkere koffie en ik ben er van overtuigd dat de peuterzoon er nog wel een paar uur had kunnen doorbrengen, zoveel viel er te ontdekken. Dat kon alleen niet, want we moesten weer terug naar de boot. Zeker een plek om nog eens naar terug te keren!