De man gaat komende week naar het één of andere megacongres over IT in de gezondheidszorg. Erg leuk voor hem natuurlijk, alleen hebben de dames en heren organisatoren van het congres bedacht dat ze het wel in Las Vegas konden doen. Als het aan mij had gelegen was het hier in Veldhoven, maar begrijpelijkerwijs hebben ze het mij niet gevraagd.

Amerika dus. Het congres duurt de hele week en pragmatisch als de man is vond hij dat, als hij er toch was, hij meteen wel eens kon gaan kijken in silicon valley. Ik geef hem groot gelijk, maar al met al betekent dat wel dat hij een ruime week weg gaat zijn.

Dat vroeg wat voorbereiding. Want voor mijzelf is het jammer en saai dat de man er niet is. Voor de dreumesdochter wat vreemd en voor de peuterzoon zal het wellicht vrij ingewikkeld zijn. Hij vindt het namelijk al echt niet leuk als zijn vader een keer overwerkt en als hij een nacht van huis is, wordt hij erg gemist. Wij voorzien derhalve wat moeilijke momenten de komende tijd.

Om het hele gebeuren wat inzichtelijk te maken, maakte de man een kalender met plaatjes en af te strepen vakjes. Op die manier kan de peuterzoon een beetje zien wat er gaat gebeuren en wie weet doet hij ook nog enige vorm van tijdsbesef op. Bij een paar dagen staan cadeautjes getekend, die liggen nu beneden te wachten tot de peuterzoon ze uit gaat pakken.

Morgenochtend om zeven uur wordt de man opgehaald om naar Schiphol te gaan. Ik gedroeg mij vanavond als voorbeeldige vrouw en poetste schoenen, streek nog wat (mam, ik streek zelfs zakdoeken!) en pakte de koffer in. Zo kon de man nog wat opruimen en laatste werkklusjes doen.

De komende week zal wel een rare week worden. Gelukkig komt de schoonmoeder donderdag ter afleiding. En verder zullen we zien hoe we het gaan beleven.