Over het algemeen ben ik niet zo van de abonnementen en eerlijk gezegd al helemaal niet van de goede doelen die dan graag iedere maand een bedrag van je rekening willen schrijven. Ik hou niet zo erg van vaste lasten (wie wel, denk ik dan) en ik wil graag van moment tot moment kunnen beslissen of ik ergens geld aan wil geven of niet.

Het is heus niet zo dat ik niets aan goede doelen wil geven hoor. Dingen als kinderpostzegels en de grote clubactie vind ik altijd leuk en ook mensen die met collectebussen langs komen krijgen natuurlijk een bijdrage. Ik moest daar de laatste keer wel een beetje om lachen, er kwam een jongetje langs met een collectebus van Jantje Beton.

Nu wil het toeval dat de man en ik vroeger (oef, wat klinkt dat oud) buitensportkampen begeleidden mede-georganiseerd door Jantje Beton. Onder de deelnemers waren flink wat kinderen die zonder deze kampen niet op vakantie zouden kunnen. Uiteraard deden wij dat op vrijwillige basis dus in feite leverden wij al een bijdrage aan Jantje Beton die veel groter was dan de paar euro die ik in de collectebus mikte. Ik heb het collecterende manneke maar niet met deze kennis opgezadeld.

En nu kwam ik OERRR tegen. Dat is de kinderafdeling van natuurmonumenten om het zo maar eens te zeggen. Zij hebben een soort abonnement voor kinderen waarbij de kinderen wat informatie en andere leuke dingen krijgen. Laten we eerlijk zijn, het is een soort verkapt donateurschap. En dat is opzich prima, sterker nog, het spreekt me deze keer zelfs wel aan. Want naast het lidmaatschap wat best leuk is, organiseert OERRR ook allerlei leuke activiteiten.

Die hebben logischerwijs van doen met natuur en milieu en vanalles wat daarbij komt kijken. Ik vind het best belangrijk om de kindjes daar bewust van te maken. En daarnaast zijn uitjes natuurlijk altijd erg leuk. Natuurlijk kunnen wij zelf ook wel dingen verzinnen waarmee we de peuterzoon en dreumesdochter wat dingen bijbrengen over dit onderwerp. Maar de OERRR uitjes zijn hoe dan ook leuk en soms hoef je het toch ook niet moeilijker te maken dan het is toch?

Vandaar dat ik nu twijfel om de peuterzoon toch maar aan te melden voor een OERRR abonnement. Wat zouden jullie doen? Of zijn er misschien zelfs al ervaringsdeskundigen?

Natuurmonumenten OERRR