De peuterzoon vroeg toen wij vanochtend wakker werden ‘waar gaan we naar toe?’ Ik moest hem in eerste instantie het antwoord schuldig blijven en stelde zijn vraag op Facebook.

‘Kom vanmiddag thee drinken’ luidde een reactie. Dat laten we ons geen twee keer zeggen en zo stapten wij op de fiets richting centrum Eindhoven. Het was onverwacht lekker weer, dus het reisje was in ieder geval geslaagd.

Eenmaal aangekomen moest de peuterzoon wat ontdooien, maar al snel ontdekte hij dat hij in een soort walhalla terecht was gekomen. Een speelkamer met een poppenhuis en een trein en een grote bak vol met allerlei figuurtjes. Ook de dreumesdochter was blij want Anna en Elsa waren vertegenwoordigd.

De vreugde werd nog groter toen Buzz Lightyear dubbel aanwezig was en de peuterzoon een exemplaar mocht meenemen.

Aan de mammakant was het ook gezellig en we besloten, mede door afwezige mannen en grote zussen, een pizza te eten in de stad. De pizza was lekker, maar voor de drie kindjes kwam het hoogtepunt ná het eten. Toen konden ze nog even gaan spelen in het, inderdaad erg leuke, speeltoestel.

 
Na een tijdje spelen kwam de peuterzoon wat sip naar naar me toe: ‘mamma, Buzz is ontsnapt.’ En zodoende vond ik mijzelf, tot grote hilariteit van mijn gezelschap terug in de ballenbak. Op zoek naar een speelgoedfiguurtje van drie centimeter hoog, wat de dreumesdochter uiteindelijk tevoorschijn toverde. Toch weer een hoogtepunt in mijn leven als peutermoeder.