Wat moet er mee op pad?!

Een dagje Amsterdam, zo hadden we bedacht, konden we wel eens doen dit weekend. Er is daar een vakantiefietswinkel die we nog altijd eens wilden ‘uitchecken’. En aangezien we toch naar het noorden zouden gaan voor de verjaardag van één van de opa’s, konden we dat mooi combineren.

Dat op pad gaan blijft toch altijd een organisatie op zich. Ik vind het ’s morgens dus al veel werk om mijzelf en de kinderen in de kleren te krijgen en bij dit soort plannen moet ik ook nog een hard bedenken wat ik allemaal mee moet nemen.

We logeren bij opa en oma, dus er moeten toiletspullen en schoon ondergoed mee. Voor de kindjes natuurlijk een nieuwe set kleren, en oh, vergeet het lenzenbakje niet! Voldoende luiers zijn ook wel erg handig. 

Er moet onderweg gegeten en gedronken worden. Vandaar een stapel boterhammen, een bergje tomaatjes en rozijntjes, en wat zoute stokjes om tussendoor te snacken. Een slootje water tegen de dorst en dan moeten we het redden.

Wat entertaining voor in de trein is tegenwoordig ook geen overbodige luxe. De peuterzoon vindt de trein maar saai, en wat afleiding is dan best praktisch. Gezien ons Hollandsche weer moet er ook altijd een paraplu én een hoed of zonnebril mee.

En dan moet je ook nog bedenken dat je alles wat je meeneemt ook moet kunnen dragen. We willen niet meer dan een schoudertas en de bak onder de kinderwagen vol met spullen hebben. Ik vind dat nog best een uitdaging, zo aan het begin van mijn weekend :).

2 Comment

  1. Pffff…ja…ik weet nog dat ik een keer NIET mee ben gegaan op een familiebezoek in Italie, omdat ik het niet kon overzien. Mijn derde was net 13 maanden en de rust die ik heb gehad door met haar alleen thuis te blijven was bevrijdend. Gelukzalig gevoel.. Alles in de kast en grijpbaar laten, gewoon op tijd in bedje, normaal ritme… Ik gewoon in een opgeruimd huis rust als ze sliep, heel overzichtelijk met 1 kindje naar de supermarkt om vervolgens heel overzichtelijk alleen voor haar en mezelf gezond eten te bereiden…?

    1. Bianca says: Beantwoorden

      Oh, dat kan ik me helemaal voorstellen ja ? Een hele vakantie is helemaal veel peinzen.

      Ik nam nu duidelijk te weinig reservekleding mee. Gelukkig is er een wasmachine ?

Geef een reactie