Er begon een nieuwe maand (na deze maand zijn we al weer op de helft van 2016 ?) en ik vond dat een goede gelegenheid om mee te doen met een challenge. Een beweegchallenge om precies te zijn.

Ergens ben ik van mening dat een rondje spierversterkende oefeningen sowieso deel uit zou moeten maken van mijn dagelijkse routine. Helaas voor mij ben ik daar veel te inconsequent voor en dus komt het er nooit van.

Maar lang leve Facebook en de groep van Stoere vrouwen sporten.  Zij organiseren een challenge/online workout met dagelijkse oefeningen en een lekker ambiteus opbouwschema. In de bijbehorende facebookgroep kunnen ervaring worden gedeeld en worden aangemoedigd. Mij motiveert dat prima.

Vandaar dat ik de afgelopen zo af en toe druk was met lunges, push-ups, tricepsdips, squats en planks. Gelukkig legt Rose van de Stoere vrouwen ook even uit wat het allemaal is, want de namen van al die oefeningen had ik niet paraat.

Een nogal al veelbesproken oefening is de zogenaamde burpee. Als je deze routine een paar keer uitvoert doe je een vrij complete workout. Een intensieve mag ik wel zeggen. De oefening is nogal vermoeiend en daarmee hebben veel mensen er een haat-liefdeverhouding mee.

De man volgde mijn activiteiten met gepaste interesse. Hij is mijn sportieve uitspattingen wel gewend en laat me rustig mijn gang gaan. En om mijn burpee-neigingen moet hij gewoon lachen. 

Toen hij langs een blogje van Renate Wennemars over burpees kwam, las hij die geamuseerd voor.

Ze legt hier uit dat de burpee (echt, die naam ?) bepaald een sportieve prestatie is en nodigt mannen uit om eens een paar series te doen mochten ze daar niet zo in geloven. 

En dus stond de man zich tot hilariteit van mij en de kinderen opeens uit sloven in de woonkamer. Uiteraard deed hij heel stoer en hij zou de man niet zijn als hij inderdaad niet tien keer burpte. Maar ik geloof dat ik zijn respect toch wel een beetje won, want het viel hem niet mee.

Ik ga de komende tijd vrolijk verder met de challenge. Kan ik nog iemand motiveren om mee te doen? De weekenden zijn vrij ??.