De maandag stond in het teken van de boot. We hoefden niet heel ver te fietsen, vanuit Uitgeest naar IJmuiden is maar zo’n 14 kilometer. Wel was dit de eerste keer dat we met alle bepakking en kinderen fietsten. Ik was zeer benieuwd hoe dat zou gaan.
We stonden rustig op en maakten nog even gebruik van de lekkere douche en ruimte bij mijn ouders. Met de boot en campings in het vooruitzicht leek dat wel verstandig. Het was uiteindelijk tóch nog later dan gepland (in het stukje van de man van zondag valt te lezen hoe dat komt) toen ik de laatste boodschappen ging doen en de man begon aan het optuigen van de fietsen.
Het was even behoorlijk klooien om alles goed in het gelid te krijgen, gelukkig heb ik goede hoop dat dat de komende tijd steeds makkelijker gaat. Ook fijn dat nu mijn kleine broertje er was om hand-en spandiensten te verlenen. Rond een uur of twee was het hele spul dan ingepakt en opgehangen en konden we vertrekken.
Voor mij de eerste keer met een kar en hoewel het niet moeilijk is om daar mee te fietsen moest ik daar wel even aan wennen. En ook aan de hoeveelheid energie die er in moet, want het scheelt toch wel behoorlijk of je wel of geen kar mee moet slepen. Het fietsen ging verder prima en dus kwamen we na een half uur trappen bij de sluizen van IJmuiden.
De kleuterzoon en dreumesdochter waren tegen die tijd al lekker in slaap gekukeld. Ergens zonde, want zo misten ze alle activiteit rond de sluizen, maar ja, zo’n fietskar ligt nu eenmaal heel erg lekker. Ze werden wakker op het autodek, want daar mochten onze fietsen tussenstaan. Het vastmaken en spullen verzamelen had wat voeten in aarde. Het is natuurlijk onmogelijk om alle fietstassen mee te nemen, maar ik had bij het pakken geen ‘boottas’ georganiseerd. We gingen met een tas of vier naar boven, en de kleuterzoon met zijn legokoffer, hopelijk grijpen we bij het opstaan niet heel erg mis naar het één of ander.
Eenmaal geïnstalleerd in ons hutje met stapelbedden gingen we maar eens buiten kijken. We aten een ijsje en keken wat rond. Om half zes vertrok de boot met een grote TOEOEOEOET!!! en spotte de kleuterzoon wel drie vuurtorens. Na een tijdje spelen in de kidsclub (ja echt) aten we iets ongezonds en gingen de jongens nog even op verkenning.
Rond tien uur lagen we met zijn allen lekker te slapen. Om half twaalf stonden de man en ik nog even op om stukjes te tikken en te kijken naar de route van onze eerste échte fietsdag. Ik ben nu al benieuwd waar we dinsdagavond slapen.
 
Error parsing: Query returned empty response