Is hij niet stoer, mijn kleuterzoon? Hij ging voor het eerst naar school deze week en ging zonder een centje pijn iedere dag weer. En hij kwam iedere dag blij naar buiten. Dorstig en met zijn schoenen aan de verkeerde voet, maar blij.

Ik vind dat echt best stoer hoor van mijn kleutertje. Ik had me echt voorgenomen om hem laagdrempelig thuis te houden als ik dacht dat hij te moe werd of het om een andere reden niet trok. Maar hij vond het prima om naar zijn rupsenklas te gaan. Op donderdag was hij wild enthousiast over de gymles van ‘meester Demmis’ en vrijdagmiddag was ie helemaal in zijn nopjes over rupsje nooitgenoeg.

Natuurlijk is hij nog geen volleerd kleuter, hij is immers net begonnen. Zo vindt ie verplicht goedemorgen zeggen in de kring maar onzin (geef hem eens ongelijk!) en volgens zijn juf ‘dwarrelt’ hij gedurende de dag nog een beetje rond (heerlijk lijkt me dat). Ik ben zelf vooral blij dat hij plezier lijkt te hebben in zijn school en eerlijk gezegd hoop ik dat hij nog heel lang blijft dwarrelen.

Het komende weekend vind ik toch ook wel weer fijn. Lekker ons eigen tempo volgen en alles op het gemakje. Eens zien of de kleuterzoon dat nu ook extra kan waarderen. Goed weekend!