In tegenstelling tot vorige week was het dan afgelopen zaterdag wél tijd voor de zogenaamde 112-dag in het City Centrum van Veldhoven. Om teleurstellingen te voorkomen kondigden we het deze keer niet al te fanatiek aan, maar de kleuterzoon was al tamelijk enthousiast toen we het woord brandweer lieten vallen.

Gelukkig niet ten onrechte. Het grote plein stond vol met de meest uiteenlopende voertuigen en uiteraard waren de brandweerauto’s het gaafst. De kleuterzoon praatte met een echte brandweerman!


Het absolute hoogtepunt was de demonstratie van verschillende hulpdiensten. Er werd een auto opengeknipt om een zogenaamd bekneld persoon te bevrijden. Het was ook een beetje spannend, maar vooral toch wel heel gaaf om te zien zo vond onze kleuter.

Ze hadden twee superkniptangen. Een gekke en een normale!

Zoals aangekondigd kwam ook Brandweerman Sam langs. En waar wij verwachtten dat dit een fantastisch moment zou worden, merkte de kleuterzoon onmiddellijk op dat het toch eigenlijk een hele grote knuffel was. Hij was wel lief hoor, maar de echte brandweermannen waren beter.

Toen er ook nog vrij lang gewacht moest worden omdat andere kinderen en hun ouders beter waren in het dringen dan onze wat afwachtende kleuterzoon, was de magie er wel wat af. Desondanks liet de kleuterzoon trots zíjn brandweerman Sam knuffel aan de grote Sam zien en als je goed kijkt zie je op de foto een blij ei.


Al met al een hele leuke middag. Hopelijk volgend jaar weer!