En soms zit het tegen. Nadat ik op vrijdag de allerheerlijkste koffie en brownie nuttigde, sprak ik met de man en de kindjes af op Strijp-S. Dat is een voormalig fabrieksterrein van Philips vlakbij het centrum van Eindhoven en heden ten dage bijzonder hip. Zeker in deze tijd van het jaar. Het is Dutch Design Week en Strijp-S is een zogenaamde hotspot. Over een paar weken is het Glow in de stad en ook dan zal er weer van alles te doen zijn.

De man en ik dachten wel eens even met de kindjes te gaan kijken bij de design week en daarna een hapje te eten in de stad. Meestal zijn de kleuterzoon en peuterdochter ook wel voor dat soort activiteiten te porren. Zo niet afgelopen vrijdag; de peuterdochter was eigenlijk heel erg moe maar weigerde pertinent in de kinderwagen te gaan zitten. De kleuterzoon vond alles saai en wilde helemaal niets.

Combineer deze twee zeer gezellige kids met heel veel andere mensen, de design week is immers hartstikke hip. Je snapt het al, we gingen al snel weer huiswaarts. Toen we zo’n twee minuten in de bus richting Meerhoven zaten, viel de kleuterzoon in de kinderwagen in slaap. Zo was dat ding toch nog ergens goed voor.

In plaats van pizza in de stad werd het een zelfmaakpizza thuis. Altijd een succes, hoewel de bodem beter had gekund.