Over het opschrijven van deze titel twijfel ik eerlijk gezegd een beetje. Echt aardig klinkt het immers niet, krijspaleis. Binnenspeeltuin is het neutralere en aanzienlijk vriendelijker overkomende woord. Ik koos toch voor minder aardige maar wat mij betreft de lading goed dekkende variant.

De kleuterzoon vroeg al weken, zo niet maanden, wanneer we nou eindelijk weer eens naar Ballorig gingen. Voor dergelijke ideeen sta ik opzich best open, maar in schoolvakanties moeten dat soort plekken gewoon vermeden worden. Zeker met hele kleine kindjes. Het moest dus op een doordeweekse dag buiten de vakanties om.

Voor mijn eigen mentale gesteldheid is het beter dat soort activiteiten te ondernemen met nog een volwassene en aangezien de man zijn tijd op doordeweekse dagen doorgaans náást Ballorig doorbrengt en zijn collegae vergaderingen tussen de spelende kinderen wellicht niet waarderen zocht ik dus een andere metgezel.

Met een vriendin wiens kinderen een extra week vakantie hadden sprak ik af om de kleuterzoon na de herfstvakantie een extra dagje thuis te houden zodat hij zich eindelijk weer eens uit kon leven in de binnenspeeltuin.

Ik blijf er toch gemengde gevoelens bij houden. De entree is best hoog, je mag (formeel) geen eigen eten en drinken meenemen en er wordt eigenlijk alleen maar ongezonde zooi verkocht. De ballen die toch in de ballenbakken horen liggen werkelijk overal en het viel me op dat er maar één wc in gebruik was. En niet onbelangrijk, de koffie is werkelijk niet te drinken. Gelukkig loopt er veel te weinig personeel om de regel van de eigen consumpties te handhaven en zolang er geen goed alternatief voor groente en fruit is verwacht ik ook niet al te veel protest.

Je zou je haast afvragen wat we er eigenlijk deden. Nou, dat kan ik uitleggen: de kindjes speelden heerlijk. En daar gaat het dan toch wel een beetje om. We waren van tien tot drie binnen en hadden volgens mij rustig nog twee uur langer kunnen blijven. Dat paste helaas voor de kids niet helemaal in het schema, maar is toch veelzeggend.

Een geslaagde dag dus, en zolang het niet al te druk is in het krijspaleis is het opzich ook nog wel soort van te doen als ouder. Wellicht dat we deze truc nog wel een keer uithalen, de kindjes worden er in ieder geval heel blij van.