Ukulele

Een vriendinnetje wees me op een filmpje over een ukuleleworkshop. Nu vind ik het ergens wel eens jammer dat mijn muzikale ontwikkeling op het niveau van een kleuter is blijven hangen en dus bekeek ik het met interesse.

Heel even dacht ik na over deelname aan de workshop. Ik kreeg er bijna goesting in. Ik ben dan wel geen kleuterjuf, maar ik heb wel een kleuter en verboden is het vast niet. Toen bedacht ik me dat ik echt compleet ongeschikt ben voor dit soort dingen. Allereerst ben ik muzikaal zwakbegaafd (ooit wil ik op pianoles, maar eigenlijk durf ik niet uit angst om vreselijk af te gaan).

Een volgende complicatie is dat ik echt een verschrikking ben in dit soort groepen. Ik kan mijn cynische opmerkingen echt niet voor me houden en ben ik staat om de hele boel te verstieren. Ik zal me derhalve van deelname onthouden, dat bespaart een hoop ellende. Hoewel het wel een hilarische blog zou kunnen opleveren.

Ik heb begrepen dat het de bedoeling is om de dame uit het filmpje voor een workshop naar Eindhoven te halen. Mocht je interesse hebben, stuur me dan even een berichtje, dan breng ik je met de juiste persoon in contact.

Naar aanleiding van dit onderwerp vraag ik me opeens af of ik de enige muzikale onbenul ben. En wanneer zou je moeten beginnen met de muzikale educatie van kinderen om te voorkomen dat ze net zo eindigen als ik… Ideeën?

8 Comment

 1. HANNAH says: Beantwoorden

  Je hoeft het niet zelf te doen. Als ze op school muzikale vorming krijgen, krijgen ze muzikale ontwikkeling mee. Het schijnt wel fijn voor een kind te zijn als ze voor hun 7de noten kunnen lezen.

  1. Bianca says: Beantwoorden

   Waar was de muzikale vorming in onze tijd? ??

   Ik zou het wel leuk vinden om ze een iig interesse mee te geven. Wellicht volgend jaar eens naar kijken.

 2. Muzikaal zwakbegaafd ben ik niet 😉
  Maar om even op je vraag te reageren over wanneer je kunt beginnen met muziekles voor je kids? Ik denk dat dit al kan vanaf de baby-tijd. Maar dat bedoel je vast niet helemaal. Ikzelf was 4 of 5 toen ik begon met pianoles. En gisteren op het boekenfestijn kwam ik samen met ons kleutermeisje een boekje tegen om blokfluit te leren spelen. Dat heb ik ook nog gedaan en de blokfluit ligt hier nog, dus die namen we mee en gaan we binnenkort maar eens bekijken. Het scheelt misschien wel dat mijn kennis van muziek wat toereikender is dan wat jij hierboven beschrijft 😉
  Heb je al eens aan jullie kleuterzoon gevraagd wat hij een leuk instrument vindt?

  1. Bianca says: Beantwoorden

   Het vragen aan de kleuterzoon is wellicht een goed idee. Voor nu is hij echt nog niet toe aan iets naast school wat ook maar enige vorm van concentratie vraagt. Ik vermoed trouwens dat ie tuba gaat zeggen… dat lijkt me sowieso lastig ?

   1. Haha, tuba, lijkt me een toffe uitdaging 🙂 bij een ander 😉
    Hier wordt er al even viool of cello genoemd. Poeh, nou dat hou ik nog even af tot ze goed noten kan lezen 😉

 3. Aarrgg en nu staat het er dus 2x… sorry. Je mag er gerust 1 weghalen 😉

  1. Bianca says: Beantwoorden

   Ik modereer de reacties om spam te voorkomen. Helaas nodig maar daardoor verschijnt je reactie niet meteen online… sorry

 4. Hennie says: Beantwoorden

  Muzikale vorming in jou tijd ?? Buiten schooltijd konden we je opgeven bij de muziekschool voor muzikale vorming te beginnen met blokfluitles voor een bedrag dat we echt niet zomaar konden ophoesten.
  Wel aan je gevraagt of je het wilde maar er moest begonnen worden met blokfluit en daar had je geen zin in. Nou dan is de keus gauw gemaakt.
  Oma Schram speelde als jong meisje hawai-gitaar samen met haar zussen een muziekgroepje bij feestjes en ome Erik kan nog wel wat met een accordeon.Dus muzikaal talent is er nog wel in de familie?

Geef een reactie