Uitgerekend op de dag dat we naar de dierentuin zouden gaan werd het eerste kind pas om tien over acht wakker én was het opeens winter geworden. Toch wonderlijk. We kwamen dus wat later in Kerkrade dan gepland, maar gezien de genoemde kou was dat niet zo erg.

Over het algemeen ligt onze focus niet erg op het zuiden en wellicht kwam het daardoor dat we nog niet eerder van GaiaZOO in Kerkrade hoorde. Dankzij de eerder vergaarde dagje uit munten van een zekere supermarkt kwam daar verandering in en we zijn er blij mee. 

Wat een leuk park zeg. Ruime verblijven voor de beesten en hier en daar verrassende invalshoeken om naar ze te kunnen kijken. De kleuterzoon was erg enthousiast over de leeuwen (ik geloof niet dat ik ooit eerder zo dichtbij zo’n beest was geweest) en de peuterdochter over de apen.

Het was dus wel wat koud. Ik geloof niet dat het kwik überhaupt boven het vriespunt kwam. Gelukkig hadden de kindjes veel kleren aan en hadden we de tegenwoordigheid van geest gehad om een deken mee te nemen. Zo was het toch nog warm slapen in de kinderwagen.

Een uitstekend uitje om nog eens te herhalen. Dan kiezen we een iets warmere dag, dan zijn de speeltuinen ook wat leuker.