Ergens doe ik iets verkeerd. Altijd als er ingepakt moet worden in het kader van een vakantie of een weekend weg ben ik de sjaak. De man realiseert zich terdege dat dit een ingewikkeld klusje is en zorgt er doorgaans voor dat hij zich uit de voeten maakt. Deze keer nam hij daarbij ook de peuterdochter en kleuterzoon mee, dat scheelde in ieder geval een complicerende factor.

Nu vond ik het altijd al lastig om te bedenken wat mee te nemen zonder al te veel onnodig gesjouw, maar voor vier personen is het haast hogere wiskunde. En als ik dan bedacht heb wat er allemaal mee moet, is het hopen dat de betreffende items allemaal aan de goede kant van het wasproces zijn geraakt.

We moesten voor vier personen spullen meenemen, voor drie overnachtingen. Met als leuke extra beperking dat we met de trein naar onze bestemming gingen.

Tijdens het inpakgebeuren had ik weer eens een ik-ben-zwanger-nostalgisch momentje. De volgende keer dat ik inpak voor een dergelijke exercitie wordt het lastig de hele handel in één koffer te krijgen. Dan moeten er immers ook weer luiers en ander babyspul mee.

Het is al met al prima gelukt geloof ik. Maar ik ben toch zo ontzettend benieuwd wat ik vergeten zal blijken te zijn.