Als ik het weerbericht ook maar een klein beetje had gevolgd, dan had ik vast geweten dat het lekker weer zou worden. Maar dat deed ik niet en dus was ik heel verbaasd om vanmiddag een lekker lentezonnetje in te stappen.

In overleg met de kleuterzoon haalde ik onmiddellijk de tent van de bakfiets. Dat ding is buitengewoon praktisch en beschermt uitstekend tegen koude, wind en regen. Tegelijkertijd maakt het de communicatie met de kids lastig en bij lekker weer willen ze natuurlijk helemaal niet in een tent zitten.

De peuterdochter (die we gingen ophalen, vandaar de bakfietsrit) zag meteen dat de tent weg was. Die fop je ook niet zomaar hoor. Ik legde uit dat het ding niet nodig was, omdat het weer meewerkte. En ogenblikkelijk constateerde ze dat we dan naar de speeltuin konden.

Zo gezegd, zo gedaan. We pikten nog een kleutervriendje en zijn mamma op en er werd heerlijk gespeeld. Zonder schoenen én zonder jas. Heerlijk!

We waren niet de enige met dit idee, het was ronduit druk in het speeltuintje. Logisch, want iedereen had natuurlijk zin om naar buiten te gaan. Desalniettemin hadden we alle ruimte om lekker te voetballen, met zand te spelen, te schommelen en te glijden.

Kom maar door met die lente!