Vraag me niet waarom, maar ik hou van streepjes. In mijn eigen kleding, maar zo mogelijk nog meer in de kleding van de kindjes. En waar mogelijk druk ik die voorkeur graag een beetje door.

Vandaar dat de babydochter vandaag gehuld was in streepjespak, streepjesmuts en streepjesjas. Ik hield me nog in, want ze had geen streepjessokken. Ook de kleuterzoon droeg een streepjesshirt, op de peuterdochter heb ik qua kledingkeuze doorgaans weinig invloed. Die droeg vandaag haar favoriete bloemenjurk.

En zo had ik vanmiddag twee streepjeskindjes naast me op de bank. De kleuterzoon wilde graag voor zijn babyzusje zorgen. Hij zat heel vertederd naar haar te kijken, hield haar handje vast en aaide haar buikje.

Op die momenten smelt ik dus volledig. En hoewel ik de combinatie van een baby (die zo rond etenstijd graag een paar uur mammamelk klustert) een peuter en een kleuter bij tijd en wijlen behoorlijk ingewikkeld vind, kan hier toch weinig tegenop.