Eigenlijk wilden we gaan zwemmen, de kleuterzoon en peuterdochter waren nogal gefrustreerd toen ze niet in het water mochten. Ze moedigden de man namelijk aan bij een triatlon (althans, een achtste variant daarvan).

Maar ja, zwemmen met een minder fitte babydochter leek me toch niet zo’n goed idee. Het arme kind slaapt voornamelijk op het ogenblik en de hitte en herrie van een zwembad leken me daar niet echt bevorderlijk voor.

Het was lekker weer dus we bedachten maar weer eens naar het prehistorisch dorp te gaan. Uiteraard bedachten we het rijkelijk laat, maar dat is dan weer het voordeel aan de museumjaarkaart, dat maakt gewoon niet zoveel uit.

We vielen daar in het prehistorisch dorp met de neus in de boter, we konden meteen aansluiten bij de boogschietworkshop. En laat de kleuterzoon nou net hebben uitgelegd dat hij graag met pijl en boog wilde schieten.

We waren bepaald niet de enige, en de kleuterzoon durfde niet zo goed naar voren te stappen als er mensen werden aangewezen. Hij moest dus lang wachten, ook nog in de regen. Maar uiteindelijk mocht hij dan toch gaan schieten met een echte pijl en boog en de hulp van een mevrouw die de workshop erg leuk begeleidde.

De man maakte foto’s en ook een schattig filmpje. En daar maakte ik dan weer een foto van. Dat soort metaplaatjes vind ik zo mogelijk nog leuker dan foto’s van de oorspronkelijke taferelen.