De kleuterzoon, de peuterdochter en ik hebben tegenwoordig aan het eind van zo’n beetje iedere dag dezelfde discussie. Dan mag namelijk de televisie aan en we willen doorgaans alledrie iets anders.

De kleuterzoon is vrij variabel. Hij kijkt graag naar leeuwen, op wat voor manier dan ook, de verschillende Lego-series vindt ie fijn en draken en dino’s zijn ook vaak gewenst.

De peuterdochter kijkt het állerliefst naar Peppa big. Helaas voor haar hebben de kleuterzoon en ik allebei een gruwelijke hekel aan en die optie haalt het derhalve meestal niet.  Lego Friends of de speelgoeddokter zijn structureel de volgende keus en vaak gaat ze ook wel akkoord met een voorstel van de kleuterzoon.

Zelf heb ik sinds een week een nieuwe favoriet: Vaiana. De nieuwste Disney film die op Netflix is verschenen. Een fijne film met een mooi verhaal en gezellige muziek. Ik word er blij van. 

De peuterdochter vindt het ook een leuke film, maar Peppa blijft toch leuker. De kleuterzoon vindt sommige delen echt heel leuk, maar het stuk waarin de vader boos wordt vindt ie eng…

Ik trek, tenzij we zoals vandeweek een schermmarathon houden, eigenlijk altijd aan het kortste eind en vervolgens gaat de peuterdochter vaak akkoord met een suggestie van de kleuterzoon. Aardig om te zien vind ik dat de kleuterzoon zijn best doet om dingen te bedenken die zijn zusje ook leuk vindt. En zo af en toe vinden er heuse onderhandelingen plaats.

Is die tv toch nog ergens goed voor.