Die was hè, ik was er weer eens druk mee. Ik stond heerlijk hersenloos een stapel ondergoed op te vouwen. De sportkleding was al klaar, ik leerde en passant dat ze bij Simac IT-talent zoeken*, en peinsde eens over míjn talenten. Ik weet niet of ze nu echt op zoek zijn naar mij…

Zo halverwege het ondergoed kwam ik bij de rompers. En daar dwaalden mijn gedachten alweer af. Zo’n was is best aardig in het kader van de mindfulness, meditatie of andere dingen waarbij je nergens aan moet denken. Bij een gedachtenloos weggevouwen wasmand ben je denk ik volleerd.

Maar die rompers dus. Die komen logischerwijs in verschillende maten, en daarnaast ook in verschillende soorten. Met lange mouwen, met korte mouwen en mouwloos. Dan zijn er van alle drie (denk ik toch) ook nog overslagvarianten. Er valt dus flink wat te kiezen bij de aanschaf van die dingen en dan hebben we het nog niet eens over kleurtjes en patroontjes gehad.

Wat ik me nou afvroeg was wat voor mensen welke rompers het fijnst vinden. Ik ben zelf doorgaans weinig kritisch qua kleding, maar hier heb ik toch een duidelijke voorkeur. Ik heb graag overslagrompers en dan het liefst met korte mouwen. Gewone versies met korte mouwen vind ik ook prima en eventueel ga ik met lange mouwen in beide varianten ook akkoord.

Rompers zonder mouwen vind ik, zonder daar een zinnige reden voor te hebben, helemaal niks. Ik heb ze dus ook niet en ik heb geen idee of er ook mouwloze overslagrompers bestaan.

Ik verbaas me eigenlijk een beetje over mijn eigen aversie tegen de mouwloze varianten. Ik bedoel, wat maakt her nu helemaal uit? De grap is ook nog dat ik mensen ken die juist zweren bij mouwloze rompers en een hekel hebben aan de kortmouwige versie. Het is geloof ik niet zo dat ik bewust of onbewust een hekel heb aan die mensen of dat de rompervoorkeur de relatie überhaupt beïnvloedt. Dat dan weer niet.

Ik ben nu dus benieuwd. Is mijn voorkeur herkenbaar of juist niet? En waarom? En hoe zou de verdeling zijn? Ik hoor het graag!

* dat stond op één van de loopshirts van de man