Koningsdag?

Het zit onze relatie niet in de weg, maar de man en ik hebben een andere mening over het koningshuis. Hij is namelijk tegen en vindt dat het morgen afgeschaft moet worden. Ik hou wel van een beetje symbolische waarde en vind het wel sympathiek van de Oranjes dat ze nog altijd bereid zijn om in naam van ons land op te zitten en pootjes te geven.

Als de monarchie afgeschaft zou worden, zou ik daar niet direct wakker van liggen. Maar het afgeven op het koningshuis zoals dat vaak gebeurt, vind ik echt niet nodig.

Vermoedelijk krijg ik de kids nu nog wel overtuigd mijn kant te kiezen in deze. Het hele concept koningen en prinsessen doet het nogal goed bij de oudste twee. Over tien jaar zou het wel eens anders kunnen zijn verwacht ik zo.

Ondanks mijn sympathie voor het koningshuis deden we werkelijk niets in het kader van de verjaardag van de koning. Mijn antipathie voor grote groepen mensen en veel geluid is namelijk groter dan die sympathie.

Vandaar dat wij een gewone vakantiedag vierden. De man ging met de groepdriezoon naar de film (de legomovie 2 om precies te zijn) en wij van de dames gingen gezellig zwemmen.

De mannen op pad

Geef een reactie