Oh die heerlijke vakantie. Het mocht dan wel mijn werkdag zijn, maar door het ontbreken van de zwemles hadden we maandagmiddag ein-de-lijk weer eens de gelegenheid om bij een buurvrouw/vriendin/ en haar kindjes te gaan spelen.

Onze schema’s matchen werkelijk voor geen meter, of juist perfect, dat is een beetje hoe je het bekijkt. Maar het komt er in ieder geval op neer dat de buurvrouw werkt op dagen die ik vrij heb en vice versa.

De groepdriezoon en kleuterdochter waren gelukkig met deze speeldate. Ander speelgoed en leuk gezelschap, wat wil een kind nog meer. Na een beetje rommelen met speelgoed en wat aftasten qua spel besloot het hele spul tot mijn niet geringe verbazing dat ze schooltje gingen spelen. Je zou denken dat ze daar in deze periode niet aan willen denken, maar het bleek toch anders.

Er werd een mooie rolverdeling gekozen en de kindjes zaten prachtig in formatie een rollenspel te doen. Van wie het idee precies kwam weet ik niet* maar het was op een goed moment tijd voor de gymles.

Grappig om te zien hoe de definitie van sporten per kind nogal kan verschillen. Als je mijn kinderen zou vragen te gaan sporten, beginnen ze push-up achtige bewegingen te maken. De ‘juf’ van het stel had echter anderen ideeën en liet iedereen een speelgoedbezemsteel met zand vullen om daar vervolgens squats mee te gaan doen.

Heerlijk om te zien weer. En wij van de mamma’s hebben er hartelijk om gelachen.

* ik verdenk echter de groepdriezoon