We sliepen heerlijk in het Tandemhotel en hadden daar het beste ontbijt van de vakantie. Gemaakt met lokale biologische producten en duidelijk de trots van de manager daar. Ze vertelde dat ze de ontbijten in hotels altijd maar saai vond en dat ze het hier zo maakte als ze het zelf zou willen. Goed gelukt, wat mij betreft.

Na al dit eten moest er natuurlijk weer gefietst worden. De temperatuur had inmiddels een waarde ruim boven de dertig graden bereikt, gecombineerd met de stedelijke omgeving maakte dat het weinig relax fietsen was. Aan de andere kant moesten we wel de Rijn over en dat is altijd leuk.

Eenmaal de Rijn over waren we weer in Duitsland en ook daar was het warm. Lekke band nummer twee was een feit en ik was blij dat we geen mega-afstand hadden bedacht. We bereikten Offenburg en daar trakteerde de man op koude drankjes van de MacDonalds. IJskoffie, cola en smoothies worden erg gewaardeerd deze vakantie.

Vanuit Offenburg moesten we nog een kilometer of vijf naar het hotel. De man had voorspeld dat we hard omhoog moesten gaan fietsen, maar dat viel alleszins mee. Het wat gedateerde maar netjes opgeknapte Dorint hotel bleek populair bij de oudere medemens en was tot vreugde van onze kids voorzien van een zwembad.

Op vrijdag de grote quest van de terugreis naar Eindhoven. Het zal mij benieuwen hoe dat gaat.