Op de school van onze kinderen doen ze regelmatig een woensdag Crea. Hoe het precies georganiseerd is weet ik niet eens maar het komt er op neer dat kinderen van groep vier tot en met zeven een substantiële hoeveelheid tijd besteden aan het maken van een creatieve creatie.

Dit tot grote vreugde van de groepzeszoon en met name de groepvijfdochter. Zij kan zich werkelijk dagen verheugen op dat ze Crea mag gaan doen met een bepaalde juf of met een bepaald project.

Één van de projecten uit groep vier is de afgelopen jaren een gelukspoppetje geweest. Het is hier een succesnummer want zowel de groepzeszoon als de groepvijfdochter waren destijds zeer content met het resultaat.

De groepvijfdochter nam het concept gelukspop serieus en heeft het ding sinds ze het mee naar huis nam onder haar kussen leggen. Een tijd lang zei ze voor ze ging slapen drie keer ‘ik ben bang voor nachtmerries’ en ging met een gerust hart slapen.

U snapt dat dat de kleuterdochter dan weer inspireerde, zij scoorde het exemplaar van de groepzeszoon en adopteerde hetzelfde ritueel. Best schattig.

Nu werd de man op deze maandagochtend wat groggy wakker en vertelde dat hij vervelend had gedroomd. Het maakte indruk op de kleuterdochter en na even naar haar vader geluisterd te hebben haalde ze haar gelukspop.

Ze legde het ding zorgvuldig onder het kussen van de man en vertelde dat hij weer rustig kon gaan slapen. De man en ik smolten natuurlijk volledig door deze lieve actie. We gaan vast heerlijk slapen.