Nu de zomervakantie begonnen is, is het natuurlijk sowieso zes weken feest, maar aangezien zowel groepzevenzoon als de groepzesdochter in de zomer geboren zijn, hebben we nog een extra reden voor een feestje.

Omdat de verjaardag van groepzevenzoon op maandag (ja, dat is dus vandaag!) viel en we op de verjaardag van de groepzesdochter niet voornemens zijn thuis te zijn, was dit weekend het meest logisch om het feestje te vieren. Toen de groepdriedochter op zaterdag ook nog eens af mocht zwemmen voor B was het feest helemaal compleet.

Nu ben ik niet gemaakt voor het organiseren van feestjes. Mijn hoofd vindt het bijwonen er van al een tamelijk drukke toestand en als ik dan ook nog van alles moet doen, krijg ik kortsluiting. Vandaag dat ik bedacht had om het een beetje te verdelen over het weekend.

Vandaar dat op zaterdag mijn broertje, zijn vrouw en ons dreumesnichtje kwamen en op zondag alle opa’s en oma’s. Dat pakte nog aardig uit, op zaterdag gingen we gezellig naar de speeltuin en kinderboerderij. Op zondag bleven we lekker thuis. Als er dat andersom hadden willen doen, hadden we mooi pech met het weer gehad maar het zat helemaal mee.

Tussendoor zwom de groepdriedochter inderdaad haar B-diploma bij elkaar en hadden we al met al driedubbelfeest. Op deze maandag vieren we nog een kleine afterparty want er kan nieuwe Lego worden gebouwd én opa en oma komen nog een keer langs.

Dan gaan we dinsdag weer over tot de gewone orde van vakantie.