Een blik op de kalender deed mij op de doodgewone doordeweekse vakantiedinsdag een beetje schrikken. Nog minder dan een week te gaan en dan ga ik drie weken lang niet aan werk denken*. Samen met de man en kids gaan we weer een fietsavontuur aan om daarna weer fris en fruitig te beginnen.

Dat beginnen duurt dan welgeteld een week en vervolgens ga ik samen met de meeste van mijn klasgenoten op studiereis naar Toronto. Dat leest u goed en ik ben voornemens om er nog veel meer over te gaan schrijven als het moment daar is.

Ik realiseerde me nu ineens dat er netto nog zo’n beetje anderhalve week is om dingen voor te bereiden voor die trip. Nu valt het mee met dingen die er moeten gebeuren maar er is wel degelijk een belangrijk punt van aandacht.

Bij de informatievoorziening werd ons op het hart gedrukt dat zorgverleners in Canada geen jeans dragen tijdens het werk. En aangezien het de bedoeling is dat wij als verpleegkundig specialisten-to be meelopen in de zorg, worden ook wij geacht iets anders dan jeans te dragen.

Nu heb ik daar eerst allerlei vragen bij. In ziekenhuizen worden natuurlijk vaak de welbekende scrubs gedragen. Hoewel ik die dingen niet mooi vind, is het wel lekker makkelijk om altijd hetzelfde aan te trekken. Waarom er in de niet-scrubs situaties dan geen jeans kunnen is me echter een volstrekt raadsel. En wat kan dan wel? Ik neem aan dat de joggingbroek ook not done is. Ik ben in ieder geval al lekker in de war.

Daarnaast heb ik ook een soort van uitdaging met dit voorschrift. Ik werk namelijk vrijwel uitsluitend in jeans met daarboven een shirt en soms een vest of een blazer. Ik realiseer me heus dat ik daar de schoonheidsprijs niet mee ga winnen maar het goede nieuws is dat het me daar ook niet om te doen is.

Nu heb ik dus, even resumerend, nog ongeveer anderhalve week om een alternatief voor mijn eeuwige spijkerbroek te organiseren. En dan ook nog graag iets wat ik vaker dan alleen daar in Toronto ga gebruiken want anders vind ik het nogal zonde en weinig duurzaam.

Tips zijn welkom. En ik ben ook nog op zoek naar een zogenaamde labcoat, oftewel een witte jas. We worden geacht die mee te nemen en ik voorzie dat ik die vervolgens nooit meer nodig ga hebben. Maar het exemplaar van de groepzevenzoon waar ‘Mad Science’ op staat zal vermoedelijk niet aan de eisen voldoen.


* dat is de theorie in ieder geval, de praktijk moet uitwijzen of dat daadwerkelijk lukt. Het lukt me nu ook niet om niet aan school te denken…

Afbeelding: van de serie Scrubs. En nu heb ik dus zin om die serie te gaan bingewatchen.