We vroegen de kids wat ze graag zouden doen in de herfstvakantie en met name de groepzesdochter was zeer resoluut. Ze wilde naar een pretpark. Met de man gingen ze wel eens naar de Efteling en ook met schoolreisjes werden er wat pretparken aangedaan, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we dit soort uitjes niet heel vaak doen.

Nu vind ik geenszins dat we ons kroost daarmee te kort doen hoor, maar ik begrijp de vraag ergens wel. Achtbanen zijn voor kids gewoon het absolute einde. Ik vond dat zelf vroeger ook.

Inmiddels vind ik achtbanen niet meer zo bijzonder en de drukte van zo’n park, er zijn werkelijk continu en overal prikkels, trek ik heel erg slecht. Het gevolg daarvan is dat we liever musea of dierentuinen aandoen. Dat is vaak ook nog betaalbaarder en beter te bereizen.

Maar goed, een pretpark moest het dus worden. En aangezien we in Dalfsen verblijven stonden Hellendoorn en Slagharen op de nominatie. Het werd uiteindelijk Slagharen en het werd ook een prima dag.

We konden de auto van de schoonvader lenen, waarvoor dank, en tegen half elf arriveerden we op het park. Toen had ik tot mijn eigen verbazing al gehold, dus dat ging al lekker.

De man en ik kenden het park in Slagharen vooral van de pony’s maar dat thema werd omgeruild voor cowboys. En gezien de tijd van het jaar was er ook nog sprake van Halloween.

Onder de streep was het een betrekkelijk klein park met attracties die aantrekkelijk waren voor al onze kids. De groepdriedochter mocht niet overal in, maar er was ruim genoeg te doen. En tegelijk was het wel allemaal overzichtelijk en te bewandelen. Dat vond ik dat weer prettig.

Attractie nummer drie bleek voor mij een vergissing. Het was een soort draaimolen die ook over de kop ging. De oudste twee kids vonden het fantastisch. Ik was tot mijn ellende de rest van de dag wat misselijk. Een leerzaam moment; ik ben nu echt te oud voor dat soort dingen.

Samenvattend hadden we een prima dag. De meiden waren supermoe aan het eind van de dag en de man en ikzelf zeker ook. De groepzevenzoon gaf de dag desgevraagd een tien.

Zo hebben we de categorie pretpark voorlopig weer afgetikt en ga ik vrijdag rustig bijkomen.