Al sinds we in ons huis in Meerhoven wonen, wordt er door de buurtvereniging rond Halloween een lokaal trick-or-treat feestje georganiseerd. Helemaal leuk natuurlijk, maar tot nu toe had ik ons er vakkundig aan weten te onttrekken.

Ik moest even terugzoeken maar ik schreef daar zeven jaar geleden ook al eens over. De strekking is dat ik Halloween maar niks vind hier in Nederland en dat ik veel liever Sint Maarten zou vieren.

We zijn zeven jaar verder inmiddels, de buurt waarin we wonen is werkelijk één grote mengelmoes van nationaliteiten en vooral de meisjes in ons huishouden vonden dat het nu toch echt tijd werd om Halloween te gaan vieren.

Toen de groepzesdochter een paar weken geleden een flyer in de brievenbus vond waarin het Halloweenfeest van dit jaar werd aangekondigd, kon ik er dan echt niet meer om heen. De groepdriedochter besloot dat ze als zwarte panter ging en daarmee was ook besloten dat er meegedaan werd.

De groepdriedochter had ook al helemaal uitgedacht hoe ze er dan uit moest zien. Ze zou zich geheel in het zwart hullen en er moest geschminkt. Derhalve togen wij op zaterdagmiddag naar de speelgoedwinkel om die schmink te kopen. Dat gaf mij dan weer een goed excuus om meteen een visje te gaan eten.

Eenmaal weer thuis overtuigde de groepzesdochter haar zusje van haar schminkcapaciteiten en naar een voorbeeld van een gegoogeld plaatje werd het gezicht van de groepdriedochter vakkundig ingekleurd.

Ik wist de groepzevenzoon er van de overtuigen met zijn kleine zusje mee te gaan om snoepjes te scoren en de groepzesdochter had er lol in om juist snoep uit te delen. De hele toestand was met een uur weer klaar en de groepdriedochter kwam zeer gelukkig met een emmer snoep weer thuis.

Ik ben nog aan het bedenken hoe ik haar ga overtuigen om de buit met haar zus te delen. Haar broer geeft er weinig om, dat scheelt alvast.

Uiteindelijk viel het me reuze mee, het geHalloween. Misschien hang ik volgend jaar ook nog wel een versiersel op.