Wellicht niet erg geloofwaardig, maar ik heb de peuterdochter niet gepusht om deze sportieve prestaties tot stand te laten komen. Wel glom ik van trots en was ik er als de kippen bij om plaatjes te schieten.

Het zit zo; de blauwe grootgrutter is op de sportieve toer gegaan. Er kan gespaard worden om diverse sporten uit te testen. Superleuk, zo vind ik in ieder geval, of mijn (overigens fictieve) oude buurvrouw daar net zo over denkt, waag ik dan weer te betwijfelen.

De sportieve actie moet natuurlijk aangeprijsd worden en derhalve staat er een soort zuil met sportfoto’s in de supermarkt. Men parkeerde het ding naast de, bij mijn kinderen, immer populaire Scoop* en de peuterdochter liep er bijna tegenaan alvorens ze ontdekte dat er leuke plaatjes opstonden.

Ze vond het vervolgens nodig om de sportende plaatjes te imiteren. Ik hou ervan. Ze hobbelde daarom al fietsend rond de paal, maakte allerlei squats en voerde allerlei kraanvogelachtige poses uit. Heerlijk toch?

Zo lekker karakteristiek voor een peuter


* Scoop is een graafmachine uit Bob de Bouwer. Hij staat ter entertaining van kinderen in de supermarkt en zowel het feit dat ik daar NOOIT geld in gooi als de headfirst stuiterervaring eruit houden de peuterdochter niet tegen er wild enthousiast over te zijn.