We kunnen het er lang of kort over hebben, maar dat de afgelopen periode een moeizame was, staat als een paal boven water. Na het schooljaar doorgerold te zijn, was de vakantie meer dan welkom. Toen de vakantie nogal dramatisch anders uitpakte dan gehoopt, was ik het eenmaal weer terug in het normale ritme eerlijk gezegd een beetje kwijt.

Qua energie, qua overzicht, bij tijd en wijlen zelfs qua motivatie. Allemaal prima te duiden natuurlijk, maar daar verandert weinig door. De herfstvakantie was derhalve zeer welkom. Alleen al om met het gezin een pas op de plaats te maken.

Maar ook om zelf wat rust te pakken. Bij te slapen. En niet steeds maar van alles te moeten. Gewoon eens even rustig landen.

Ik kon overigens wel honderd dingen bedenken die ik wel had kunnen doen, maar besloot uiteindelijk om mezelf maar eens zo weinig mogelijk op te leggen. In de hoop dan na de vakantie met hernieuwde energie de draad weer op te pakken.

Eén ding legde ik mezelf echter wel op. Een zogenaamde beweegstreak. Want hoewel ik echt wel wat fietskilometers maak, lukte het me het afgelopen jaar niet goed om consistent te sporten. Mooi onhandig, want als ik ergens behoefte aan heb in het kader van de mental health ís het wel sporten.

Vandaar dat er deze week dagelijks werd hardgelopen in Dalfsen en afgelopen weekend vond ik mezelf zelfs in de gym. Op de vrijdag had ik me voorgenomen om het looprondje wat uit te breiden en ik moest wel even slikken toen het werkelijk stroomde van de regen toen ik naar buiten wilde stappen.

Maar goed, ik begon er toch maar aan en eenmaal onderweg ging het eigenlijk best prima. Zo prima dat ik vond dat ik wel een extra ommetje kon doen. Totaal onverstandig natuurlijk want ik ben gevorderd goed in verdwalen. Geheel per ongeluk legde ik zo ruim dertien kilometer af. Rennend in de regen.

Zo rond een kilometer of tien besloot ik dat ik het eigenlijk wel een mooie metafoor vond. Die regen en het rennen. Voor een beetje doorzetten in soms lastige tijden. En dat dat dan eigenlijk best goed gaat. Als je maar gaat. Maar ook voor dat het soms lastig is en dat dat er ook gewoon mag zijn. Ofzo…

Al met al was ik blij met het rondje hollen. De douche erna was ook lekker warm. Ik realiseer me verder dat het handig en misschien wel noodzakelijk is om het sporten weer écht terug in te bouwen. Om de regen te kunnen blijven trotseren.