Wat hadden wij een fijne dag zeg! Ik kom al helemaal in de vakantiestemming. Jammer dat de man nog hard aan het werk was, maar dat is voor een goed doel: na morgen is ie vier weken vrij, heerlijk!

De kindjes en ik begonnen samen met een dreumesvriendinnetje en haar mamma in een speeltuin, vervolgens bbq-boodschappen en tussen twaalf en twee hadden we languit-op-de-bank pauze. ’s Middags gingen we spelen en bbq-en (om het parasietgehalte te verlagen nam ik zelf de ingrediënten mee) bij een lieve mede-mamma en pappa. 

De peuterzoon vermaakte zich samen met het kleutervriendinnetje de hele middag kostelijk in het zwembad. De dreumesdochter en het peutervriendje speelden er ook heerlijk tussendoor. En wij ouders zwommen ook wat mee, sprongen een beetje op de trampoline, kletsten gezellig en regelden natuurlijk die bbq en de randvoorwaarden.

Zo aan het begin van de avond werd de dreumesdochter een beetje moe en ze wilde drinken. Bij mij wel te verstaan. De mede-mamma vond het een mooi beeld en maakte een foto. Ik ben daar blij mee, want ik heb eigenlijk maar heel weinig van die foto’s.


Net als ik eerder aarzelde om te schrijven over de mammamelk, wist ik ook niet helemaal zeker of ik deze foto nu het wereldwijde web op moest mikken. Maar na wat, provisorische I know, aanpassingen vond ik het prima kunnen. De dreumesdochter kan zo heerlijk zitten, drinken en genieten. Ze is altijd maar druk en rusteloos en pakt dan als ze moe is op deze manier haar pauze-moment. En dat mag ik haar dus geven.

Over een paar weken bereiken we de, in mijn ogen, bijzondere twee jaargrens*. Verder ben ik inmiddels bijna vijf jaar zwanger, voedend (en ook een tijdje allebei). Best een mooie prestatie van dat mammalijf van mij. 

*De WHO beveelt aan om kinderen ten minste twee jaar borstvoeding te geven waarvan de eerste zes maanden exclusief.