Gelukkig is er Facebook om me aan belangrijke zaken te herinneren, anders zou ik zomaar gemist hebben dat het afgelopen zondag twee jaar geleden is dat ik Beeing around leven inblies.

Twee jaar lieve lezers. Al twee jaar lang tik ik bijna iedere dag, iedere avond eigenlijk, soms zelfs aan t begin van de nacht, een stukje. En al twee jaar leest een nog altijd voorzichtig groeiend aantal mensen trouw mee.

Ik ben daar best een beetje trots op geloof ik. Dat ik het voor elkaar krijg om zo regelmatig stukjes te tikken verbaasd me al een beetje, maar daarnaast zijn er dus best heel veel mensen die het leuk genoeg vinden om regelmatig mee te lezen. Leuk is dat. Het allerleukst vind ik de interactie, in de reacties, op Facebook en in persoonlijke berichten. Het is tof om terug te horen dat mensen zich herkennen in wat ik schrijf. Of dat ze iets leuk vonden. Daar krijg ik dan weer energie van. Dus blijf vooral reageren.

Toevallig viel ik gister na een rondje hardlopen (ja echt) in een aflevering van VPRO tegenlicht over succesvolle vloggers op YouTube. En hoewel ik geen filmpjes ga maken* en dus ook zeker geen YouTube kanaal zal beginnen, vond ik het toch boeiend om te bekijken. Want blogs en Facebook zijn toch soort van het kleine zusje van de succesvolle YouTube-influencers.

In de wereld van het ‘influencen’, bloggen, vloggen en daar geld mee verdienen draait het maar om één ding; views. Hoe meer volgers, likes en reacties, hoe meer views en hoe groter de kans op lucratieve samenwerkingen. Ook belangrijk voor de views is het regelmatig uploaden van content (stukjes plaatsen dus). Het gevolg daarvan is dat de hele vlog- en, in mijn ogen zij het in wat mindere mate ook blog-, wereld ontzettend nep is geworden.

Waar ik vorig jaar nog de hoop en de illusie had om wellicht al bloggend iets te kunnen verdienen, heb ik dat inmiddels losgelaten. Een samenwerking hier of daar die bij me past vind ik leuk, maar ik ga niet meedoen aan de drukte over het aantal views en daarmee mijn integriteit of echtheid aan de kant schuiven.

Ik ga dus vrolijk op de huidige voet verder en hoop op nog heel veel leuke en mooie interactie.

* nee hoor, wees niet bang, echt niet. Onhip als ik ben vind ik filmpjes doorgaans onhandig. Die dingen bekijken leent zich niet echt voor multitasken en daarnaast heb ik een hekel aan het geluid erbij.

Foto: mét Facebook-effectje