De kleuterzoon en peuterdochter spelen eindeloos aan tafel. Er wordt gekleurd, geverfd, gepuzzeld maar vooral wordt er eindeloos met de Lego en de playmobil gespeeld. Dat spul nodigt nogal uit tot het simuleren van allerlei avonturen en dat is nu juist precies wat de kleuterzoon heel graag doet.

Met die playmobil en Lego wordt trouwens structureel aan tafel gespeeld omdat er allerlei kleine onderdeeltjes bij zitten die nog niet geschikt en potentieel gevaarlijk voor de immer hongerige babydochter zijn. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe behoorlijk onder de indruk ben van de discipline die we daar allemaal in handhaven.

De peuterdochter doet graag wat haar broer ook doet en begint derhalve ook rollenspellen te doen. Grappig genoeg heeft ze het soort spel aardig overgenomen, maar de thema’s en uitvoering verschillen aanzienlijk.

Zo beleven Anna, Elsa en de karakters uit Lego Friends van alles en heeft dat vaak te maken met eten, haren kammen en kleren aantrekken. ADL is een aardige omschrijving, in het licht van mijn nieuwe werkzaamheden is dat best grappig.

Toen ik vandeweek de playmobil ging opruimen moest ik toch echt even glimlachen. De baby van de pasbevallen playmobil mamma lag niet in het ook aanwezige wiegje, maar lekker bij mamma op de buik in het ziekenhuisbed. Dat is immers veel fijner. Goed voorbeeld doet goed volgen.