GI Joe

Het mag duidelijk zijn dat de man zo langzamerhand ook vakantie krijgt. Hij heeft tijd om spelletjes te spelen met de kids en zondagochtend bekeek hij op Netflix een nostalgische serie over iconisch speelgoed.

Uiteraard werd eerst de aflevering over Lego bekeken en daarna ging hij vrijwel naadloos verder met een aflevering over Hasbro’s GI Joe. Voor de mensen die dat niet kennen, zeer begrijpelijk wat mij betreft, dat is een serie actie figuren gebaseerd op het leger. Ik mag geen poppetjes zeggen, want dat vond men destijds te meisjesachtig. En het waren géén mannelijke Barbies.

Tegenwoordig zou de term actie figuur prima zijn, maar ik weet eigenlijk niet of de reden erachter (Barbies zijn voor meisjes) heden ten dagen nog wel sociaal aanvaardbaar is. De groepvierzoon kan zich over dit soort dingen niet erg druk maken. Die speelt gewoon met wat hij leuk vindt. Zo gebruikt hij de poppenkleren graag om zijn knuffels aan te kleden en als de Barbiekleren zijn aap hadden gepast waren ze daar ook zeker voor gebruikt.

De Barbies die we in huis hebben zijn helaas voor hem weinig avontuurlijk aangelegd en dus vindt hij ze niet interessant.

Terug naar GI Joe. De man keek dus naar die figuren op tv en merkte terloops op dat hij er daar nog wel een paar van had. De aandacht van de groepvierzoon was daarmee getrokken en hij stopte niet meer met er naar vragen tot hij ze daadwerkelijk in handen had.

Als er namelijk iets is wat hij leuk vindt zijn het wel poppetjes. Of figuren zo je wilt. Hij speelt werkelijk uren en uren met allerlei representaties van zowel bestaande als fantasie figuren. Schleich beesten zijn daarmee populair, Lego mini figures doen het altijd goed en ook de Hasbro disneyfiguurtjes die hij heeft zijn geliefd.

En zo zorgden de bijna dertig jaar oude figuurtjes voor vermaak op deze idioot warme dag. Geheel volgens verwachting viel het spul al vrij snel uit elkaar. Rubberen elastiekjes gaan nu eenmaal niet zo lang mee. De man zou echter de man niet zijn als hij daar geen oplossing voor zou verzinnen, dus ik acht de kans aanwezig dat dit nostalgische speelgoed definitief binnentreedt in ons speellandschap.

Geef een reactie