Na weken van dichte scholen, noodopvang, werken in cohort en werkelijk alles anders dan het hoort te zijn is de afgelopen week een verademing gebleken.

Op mijn werk gingen we uit cohort, wat betekent dat we geen apenpak meer aanhieven en dat de deuren weer open mogen. Geen strikte bezoekregeling meer en weer wat vrijheid voor onze bewoners.

Daarnaast gingen school en villa Yip weer open voor alle kids en zagen de kids hun eigen juffen en meester weer. En natuurlijk ook de vriendjes en vriendinnetjes. Zooo fijn. Helaas voor de man moet hij nog wel steeds grotendeels thuiswerken.

En dan is er nog de berg sneeuw die is gevallen. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar wat een cadeautje is dat. Het is hier en daar heus onhandig, het valt vooralsnog gelukkig wel mee met de onbedoelde glijpartijen. En de lol die ze hebben met het wel bewuste glijden is werkelijk onbetaalbaar.

Het patroon is inmiddels al een paar dagen hetzelfde. De groepdriedochter zorgt op school voor een playdate. Ze vertrouwde me laatst toe dat ze het leuk vindt om bij andere kinderen te spelen. Dan kan ze andere huizen en speelgoed zien. Soms voel ik me daar een beetje bezwaard bij en ze stoot ook wel eens haar neus, maar ja, als ze zich gedraagt en andere ouders/kindjes geen bezwaar hebben tegen haar komst, wie ben ik dan om haar tegen te houden.

De groepvierzoon speelt ook wel eens met iemand maar gaat vaker gewoon mee naar huis. Helemaal prima. Deze week is dat anders, want sneeuw. Naast de school is een prachtige sleebaan ontstaan en samen met een stel klasgenootjes heeft de groepvierzoon zich daar heerlijk vermaakt na school.

Vandaag ging de peuterdochter ook mee. Het was slecht voor mijn moederhart toen ze in haar eentje, op een pannendekselslee, keihard naar beneden gleed. Ze had er zelf echter de grootste lol in en kon niet wachten om nog een keer te gaan. Dappere dodo.

Echt een heerlijke week dus en dat was superwelkom na de weken ervoor. De kids sluiten af met een bescheiden carnavalsfeestje op school en daarna hebben ze een week vrij. En even een week geen schoolschema’s is denk ik niet eens zo’n gek idee.